De definitie van affiliate marketing

Affiliate marketing is een begrip wat al ruim 15 jaar bestaat maar wat nog niet bij het grote publiek bekend is. Terwijl affiliate marketing noodzakelijk is voor het voortbestaan van het internet.

Wat is affiliate marketing nu precies?

De definitie van affiliate marketing luid als volgt: Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Feitelijk zijn affiliates dus een soort resellers voor bedrijven waarbij een vergoeding voor een lead wordt betaald.

Een pilot

Om de wereld van affiliate marketing te ontdekken is in de afgelopen maanden een pilot gedraaid met 2 websites, namelijk; AmsterdamJordaan.com en Haarlemmermeerhotels.nl. Daarbij zijn contracten afgesloten met grotee partijen zoals IAmsterdam, Booking.com en Rentalcars.com. AmsterdamJordaan.com is een website gericht op het promoten van de onbekende plekken van de Jordaan. Dit varieert van unieke restaurants tot musea en vertelt bijvoorbeeld ook verhalen over opgravingen die zijn gedaan bij het realiseren van de Noord- Zuidlijn. De kracht van de website zit daarbij in unieke content en een divers aanbod van informatie. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om rechtstreeks rondvaarten of unieke rondvaarten te boeken.

Haarlemmermeerhotels.nl richt zich meer op de zakelijke reiziger. Zo kunnen bij Haarlemmermeerhotels eenvoudig auto’s worden gehuurd, hotels worden geboekt en bevat de website een unieke evenementenkalender waar meer informatie is terug te vinden over activiteiten in de Haarlemmermeer. In een volgende blog wordt verder ingegaan op de resultaten van de twee websites.

Over Patrick Waldram

Patrick Waldram is eigenaar van Waldram ICT en schrijft blogs over interessante projecten, ervaringen en technologische ontwikkelingen.

Deel deze blog

Recente blogs

Creatief in oplossingen.

Benieuwd of wij je op een creatieve manier kunnen helpen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen